TONDACH® prirodno lepi i dugotrajni krovovi

Katastrofalne poplave na Balkanu

1403560800

Tondach nastavlja sa pomoći postradalima u poplavama

Kanjiža, 24. jun 2014.: Više od 3 miliona ljudi u Hrvatskoj, BiH i Srbiji je pogođeno najgorim poplavama i klizištima u poslednjih više od 100 godina. Katastrofa je najteže pogodila delove Srbije i BiH.
Situacija u poplavljenim regionima se polako stabilizuje, život se, gde je to moguće, vraća u normalu, ali ono što na poprištu ostaje kao trajna posledica su mulj i ruševine od uništenih objekata. Unesrećeni kojima je štetu nanelo klizanje zemlje moraće svoj život gotovo od nule započeti na nekim novim lokacijama. Po procenama EBRD (Evropska banka za obnovu i razvoj) šteta nastala usled katastrofalnih poplava iznosiće 3 milijarde EUR.

Brza finansijska pomoć i donacija isporukom neophodnog građevinskog materijala
TONDACH Potisje Kanjiža, naš najveći proizvođač keramičkog crepa, se od prvog momenta kada se za to ukazala potreba, uključio u akciju pomoći postradalima prvo finasijskom donacijom, a zatim kada su već grubo evidentirane razmere štete, i isporukom građevinskog materijala najugroženijim područjima.

Treća faza pomoći postradalima: Sniženje cena TONDACH crepova za 9,5%!
Još jednom potvrđujući time svoj ugled društveno odgovorne kompanije TONDACH je doneo odluku da snizi cene za 9,5% na domaćem i 6% na tržištima zemalja u okruženju, i time svoje proizvode učini pristupačnijim svima onima koji se odluče za zamenu crepa na svojim objektima nezavisno od toga da li ih je i u kolikoj meri zadesila nedavna elementarna nepogoda.
Sasvim je razumljivo da se javnost prioritetno i pretežno bavi unesrećenima i najviše ugroženima, ali izveštaji sa terena ukazuju na još za sada malo poznatu činjenicu da su ogromne količine padavina, koje su često bili praćene vetrom koji je ponegde dostizao i olujne razmere, mnoge krovove stavile na ozbiljna iskušenja.
Dotrajalost materijala koji pokriva naš građevinski fond čija starost u proseku već odavno prelazi 50 godina, prozvodi sumnjivog kvaliteta, nestručna ugradnja, nepoštovanje propisa, pravila struke i preporuka proizvođača, sve su to uzročnici nevolja koje tište veliku većinu stanovnika naše zemlje koji su kako tako obezbedili krov nad glavom.
Očigledne klimatske promene kojima smo svedoci, a koje iz ko zna kojih razloga tvrdoglavo odbijamo da prihvatimo kao činjenicu, svake godine nas iznova iznenade, začude i dočekaju nespremne.
Iako nas stručnjaci već decenijama upozoravaju na globalno zagrevanje i posledice toga, a pažljivi statističari svojim preciznim računicama dokazuju i teše da se višegodišnja ili višedecenijska prosečna količina padavina gotovo ne menja, za to vreme naši poljoprovrenici, vodoprivrednici, putari i da ne nabrajamo dalje, gledaju u nebo sa zebnjom očekujući šta će ih koje godine zadesiti.
Samo što smo završili analize posledica snežnih mećava ove zime, već nas je zadesila nova nesreća, poplave i klizišta, a imajući u vidu stanje našeg sistema za odbranu od grada, priča time još nije završena. A tek smo na polugođu.
Prihvatajući da je, kao i u svemu, prevencija najbolji lek, TONDACH je na bazi najnovijih svetskih saznanja izradio kompletan sistem za pokrivanje objekata keramičkim crepom koji će ne samo štititi od atmosferskih uticaja nego i doprinositi njihovoj energetskoj efikasnosti i bezbednosti od ekstremnih vremenskih uticaja poput žege, trajnijih i ekstremno niskih temperatura, ojujnih vetrova, grada, provala oblaka, obilnih kiša, snežnih mećava i td.
Za razliku od nekih proizvođača koji koriste tuđu nesreću da bi poskupljenjima došli do extra profita, jer im onaj od dugovanja državi, zaposlenima i dobavljačima više nije dovoljan, i drugih, koji pak uz svoje proizvode nude besplatno dodatno osiguranje time očigledno potvrđujući da oni sami po sebi to ne garantuju, TONDACH je odlučio da ovom akcijom prodaje crepa po cenama njihove proizvodnje, dakle bez dinara zarade, pomogne svima onima koji trajno žele da reše svoje probleme sa krovom nad glavom.
Snižene cene se odnose samo na osnovne crepove prirodne boje (1/1), na osnovu avansne uplate i to po principu “Plati i nosi”, što znači da se neće primati nove uplate od istog naručioca sve dok on svoju robu za prethodnu uplatu nije izneo iz fabričkog kruga TONDACH-Potisje Kanjiža.
Akcija kojom je obuhvaćen samo određeni kontingent proizvoda počinje 25.06. i trajaće do 31.08. što investitorima i izvođačima daje dovoljno vremena da do zime završe svoje radove na krovopokrivanju.